Skog og sjø

Lekeslottet har en beliggenhet som er en drøm, muligheter for flotte naturopplevelser og motoriske utfordringer er vi så heldige å ha på alle sider av barnehagen. På to sider av barnehagen ligger det vann, og vi har egen båt. På de to andre sidene er vi omgitt av skog.

Alt er på dørterskelen vår - vi trenger ikke gå langs en vei for å komme på tur, vi har turterreng rett på utsiden av døra. Sjø ligger på begge sider, og båten vår ligger noen hundre meter fra barnehagen. Båten er flittig benyttet til turer og sesongbetonte aktiviteter i vårt nærområde. Vi har beskyttet skjærgård å reise ut i, og variert terreng med åker, fjell og skog omgir oss.

Barna i Lekeslottet skal utvikle motorikken sin og være mye i bevegelse. Dette er det viktig å være bevisste på i et stadig mer stillesittende samfunn. Barn som er mye i bevegelse og har et godt forhold til sin egen kropp, har mye større sjanse for å fortsette å være i bevegelse også som voksne, og dermed få et bedre liv. Folkehelseprinsippet starter i barnehagen. Dessuten - det er et mål i seg selv at vi skal ha det gøy, og det har vi som regel når vi beveger oss på tur eller i lek.

Barna i Lekeslottet er veldig glade i turer. For de aller minste kan en tur innenfor eller like utenfor barnehagen være glede og utfordring nok. Vi har variert og dynamisk terreng både inne i og rett på utsiden av barnehagen.