Skog og sjø

Lekeslottet har en beliggenhet som i en drøm. Vi har muligheter for flotte naturopplevelser og motoriske utfordringer på alle sider av barnehagen. Alt er på dørterskelen vår - vi trenger ikke gå langs en vei for å komme på tur, vi har turterrenget rett på utsiden av døra. Sjøen ligger på begge sider, og båten ligger noen hundre meter fra barnehagen. Vi har beskyttet skjærgård å reise ut i. Variert terreng med åker, fjell og skog omgir oss. Barna i Lekeslottet skal utvikle motorikken sin og være mye i bevegelse. Dette er det viktig å være bevisst på i et stadig mer stillesittende samfunn. Barn som er mye i bevegelse og har et godt forhold til sin egen kropp, har mye større sjanse for å fortsette å være i bevegelse også som voksne, og dermed få et bedre liv. Folkehelseprinsippet starter i barnehagen. Dessuten - det er et mål i seg selv at vi skal ha det gøy, og det har vi som regel når vi beveger oss på tur eller i lek. For de aller minste kan en tur innenfor eller like utenfor barnehagen være glede og utfordring nok. Vi har variert og dynamisk terreng både inne i og rett på utsiden av barnehagen.